Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valóban olyan fontos télen a téli gumi?

A válasz egyértelműen igen! Ismerjük meg kicsit jobban a téli és a nyári gumikat, hogy belássuk az évente kétszer történő gumicserék szükségességét.


A nyári és a téli gumik gyártásához különböző összetételű gumikeveréket használnak. A nyári forró aszfalthoz, és úgy általában a nagy meleghez egy olyan gumi szükséges, ami kemény, ezáltal nem forrósodik fel, nem deformálódik el, és nagyon jól tapad az úton fékezéskor és nagyobb sebességnél is. Ez tulajdonképpen a nyári gumi lényege. Ránézésre is különbözik a téli gumitól, ugyanis mintázata nagyobb, zárt barázdákból áll. Jó-e a nyári gumi télen? Nem. Az előbb felsorolt tulajdonságai teszik alkalmatlanná a téli használatra. Keménysége miatt nem tud megfelelően igazodni az útfelülethez, és a hidegnek köszönhetően elveszti a rugalmasságát és a tapadását. Nem is kell mondani, hogy ez nagyon balesetveszélyes.


  A téli gumik ezzel szemben egy sokkal puhább gumikeverékből készülnek. Ezek a gumik még a legnagyobb téli hidegben is megőrzik a rugalmasságukat és sokkal jobb tapadást biztosítanak nyári társaiknál. Miért baj, ha nyáron is a téli gumit használjuk? Mivel hidegebb időre vannak tervezve, a nyári melegben sokkal megbízhatatlanabbul viselkednek. Az a puhaság, ami télen előny, nyáron olyannyira hátrány, hogy a forró aszfalton akár el is deformálódhatnak, defektet kaphatnak, és nem biztosítják a kellő tapadást fékezés és manőverezés során. Emellett a fogyasztása is rosszabb. Még egy érdekesség a két gumi közti különbségről. Téli és nyári gumit használó autók között, ugyanolyan sebességről való fékezésnél több méteres lehet a különbség, ami rengeteget számít. Amíg egy nyári gumival nyáron meg tudunk állni egy előttünk hirtelen fékező autó előtt, addig egy téli gumival könnyen lehet, hogy belecsúszunk.


Összegezve tehát, a téli gumit érdemes már az igazi téli idő előtt felrakatni, a szakemberek a tartósan 7°C fok alatti időben már erősen ajánlják a használatát.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!