Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az elektromos autók dinasztiája

 

Immáron két éve adták át Németországban, az August Horch Múzeum előtt, az első elektromos töltőállomást, melynek helyszíne Zwickau.

A rendezvény fénypontjaként, ha a töltőállomás megnyitása nem lett volna elég, melyhez a szükséges áramforrásért a múzeumi parkoló tetején díszelgő napcella-rendszer felel, bemutatásra kerül az Audi AG elektromos autók három generációja is.

A bemutatott modellek közül az első, a Slaby-Beringer típusú autó volt, mely az legelső elektromos autók között van számon tartva. Ez a gépjármű 24 voltos akkumulátorral rendelkezett és a maximális sebessége 40 km/óra volt. Anno Jörgen Skafte Rasmussen volt, akinek felkeltetette az érdeklődését ez az autó és 1925-ben közös munkába kezdett a gépkocsit gyártó vállalattal. Ennek köszönhetően jött létre a DKW- konszern.

A második kiállított darab 1990-ből származott, mely az Audi 100 Avant Duo névre hallgatott, a DKW – konszern munkáját dicsérte. Érdekes módon, az első kerekeket egy 136 lóerős motor hajtotta, míg a hátsókat egy 12 lóerős villanymotor. Ez a jármű volt a bizonyítéka annak, hogy pusztán elektromos áram is meg tudja hajtani az autót, persze erre még csak rövidtávon volt képes.

A kiállított járművek utolsói a mai kor hibrid járgányai voltak, melyek az e-tron családhoz tartoznak, és ezek pedig az A6 hybrid, az A8 hybrid és a Q5 hybrid autók. Ezen gépjrművek az Audi egy teljesen új generációjához tartoznak, melyek hosszabb távon képesek hajtani az autót, pusztán elektromos áram segítségével, így védve a természetet, a Földet.

Mindezek mellett a német kormány új projektje az Elektromobilitás névre hallgat, és célja, hogy rövid átfutási idő alatt, egész Németországban elterjedjen az elektromobilitás, sőt, hogy mindezek az események és célkitűzések a külföldi országok figyelmét is felkeltsék. Ez az elképzelés láthatóan kezd sikeressé válni, hiszen úgy Bajorország, mint Szászország is csatlakozott ehhez a projekthez. Az összefogás eredménye egy olyan terv megvalósítása, mely az elkövetkezendő hat évre vonatkozik és több, mint 250 ezer elektromos autó forgalomba helyezéséről szól.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!