Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elsősegélynyújtás

 

Az elsősegély nyújtási ismeretekkel megismerkedhetünk már az általános iskolában, de ha akkor nem is jegyeztük meg a hallottakból sokat, akkor a KRESZ – tanfolyamot követően újra beleáshatjuk magunkat a témába, de akkor már kötelező jelleggel.

No, de miért is olyan fontos, hogy tisztában legyünk az elsősegély nyújtás alapjaival és ismereteinket könnyen alkalmazni is tudjuk, ha úgy adódik?
Az elsősegély céljai között szerepel maga az élet megmentése és baleset esetén az egészségi állapot további romlásának megakadályozása. Sokszor csupán csak addig szükséges segítséget nyújtanunk, amíg a mentők megérkeznek és szakszerű ellátásban tudják részesíteni a sérültet. Amit fontos tudni, hogy az elsősegélynyújtónak nem kell életet mentenie, csupán stabilizálnia kell tudni a beteg állapotát.

Ehhez mi tartozik hozzá?
A legelső feladat a baleset helyszínének biztosítása, majd pedig a sérült állapotának felmérése következik. Ezt követően a légutak biztosítása az elsődleges feladat, és esetlegesen az újraélesztésre is fel kell készülni, végre kell tudni hajtani. Sebek és vérzés észrevételekor azok ellátása, csillapítása és bekötése is a feladatok tartozik, de a megfelelő ülő és fekvő pozíciók ismerete és alkalmazása is fontos tényező. Törésnél a sérült végtag mozdulatlanná tétele és mérgezéskor a megfelelő ellátás is az alapellátások közé sorolható, melyeket minden jogosítvánnyal rendelkező személynek ismernie, tudnia és alkalmaznia kell baleset esetén.

De nem csak gépkocsival történhetnek balesetek, hanem otthon, köztéren is, akár a gyerek mászókáról való leesésekor, főzés közben vagy biciklizve egy parkban. Éppen ezért nem csak sofőrök számára tartalmaz fontos információkat az elsősegély tananyaga, hanem mindenkinek szüksége lehet ezekre az ismeretekre, hogy családi körben is el tudjunk látni kisebb sérüléseket vagy akár nagyobb balesetek bekövetkezésekor a kórházi ellátásig tudni kell megfelelően eljárni és kezelni a sérültet, a helyzetet.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!