Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A német autóipar innovációja és az azáltal bekövetkező változások - Kutatás

Az egyszerűbb szerkezetű elektromos autók miatt sok elbocsátás várható az autóiparban.

Egy német ipari mérnöki intézet, a Fraunhofer kutatása szerint a belsőégésű motorral szerelt járművek gyártásában dolgozóknál tömeges elbocsátások várhatóak.

Ebben a kutatásban a németországi autógyárak legnagyobbjai vettek részt, mint a Daimler, Bosch, Volkswagen, Zf, BMW és a Schaeffler. Az eredmény pedig, hogy egy elektromos hajtású autót akár harminc százalékkal is kevesebb idő alatt le lehet gyártani, mint egy belső égésűt.

 Bár ez környezetkímélési és gyártási szempontból előnyös, hiszen egy elektromos autó mintegy hatod annyi alkatrészből áll, mint a diesel, vagy benzinhajtású járművek. Például azért, mert egy elektromos autóban nincs szükség váltóra, ami a hagyományos modelleknek az egyik fő alkotóeleme. Az ilyen és ehhez hasonló erőátviteli egységeken mintegy 210 ezren dolgoznak jelenleg, a járműiparban dolgozó 840 ezer főből, és épp ez az a részleg, ami munkaerő piaci szempontból a legnagyobb veszélynek van kitéve.

Mivel 2030-ra a tervezett ráta 25%-os részesedést jelent a piacon az elektromos hajtású autóknál, valamint 15%-ra a hibrideknél, ez Németországban a jelenlegi kutatás szerint 75 ezer fő elbocsátását jelentheti, de akár a 100 ezer főt is elérheti. Ez pedig olyan változást jelent, melyre a német államnak fel kell készülnie.

 A kutatás arra is kitér, hogy a gyártók jobban járnának, ha a kifejlesztett technológiát eladnák távol keletre, ahelyett, hogy együttműködésben dolgoznának velük.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!