Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi is jó az elektromos autókban (2.rész)

 Folytatva előző blogunkat, nézzük, milyen előnyökkel járhat még, ha a robbanómotoros járműről elektromos autóra váltunk.

 A zöld rendszámmal ellátott járművek, melyek villannyal, vagy hibrid meghajtással üzemelnek, a közterületi parkolókban teljesen díjmentesen parkolhatnak. Ez a kedvezmény, egyéb nagyvárosokban is igényelhető, csak regisztrálnunk kell a rendszerbe, ezzel kívánják vezetőink támogatni a kevésbé környezetszennyező járműveket.

  A karbantartás és fenntartás olcsóbb egy elektromos autó esetében, mint a hagyományos autóké. Az egyik szembetűnő különbség, hogy nem kopnak úgy a fékek. A villanyautó motorjai fékezéskor generátorként funkcionálnak, így visszanyerik a fékezéshez szükséges energiát is, melyet újra felhasználhatnak a haladáshoz. Ennek következtében, egyrészt drasztikusan csökken a városi fogyasztás, valamint a féktárcsák és pofák is kevésbé kopnak. Olyannyira, hogy a gyakorlatban, a legtöbb elektromos autón soha nem kell majd féket cserélni!  

Az elektromos autók esetében nincs külön önindító, nincs váltó, kipufogó, kettős tömegű lendkerék, kardántengely, turbó stb.. A kevesebb alkatrész jóval kevesebb meghibásodást is jelent. Ráadásul olajcsere sincs, ami egy robbanómotoros járműveknél 1-2 évente szükséges. Ez pedig nem csak olcsóbbá teszi az üzemeltetést, de a fáradt olaj hiánya a környezetre is kedvezően hat!
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!