Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Karbantartás és a pénztárcánk

 

Mitől függ, hogy mennyit fogyaszt az autónk? Elég, ha a vezetési stílusunkra figyelünk oda vagy valami mástól is függ gépjárművünk állapota?

Az autók fogyasztását számos tényező határozza meg, többek között az is, hogy milyen stílusban vezetjük négykerekű csodánkat és az is, hogy milyen műszaki állapotban hagyjuk tengődni. Papp László, a Porsche Hungária műszaki oktatásvezetője szerint a gépjármű rendszeres karbantartása hihetetlen eredményekre képes, ha a fogyasztás és pénztárcánk tartalma van érdeklődésünk középpontjában.

No, de műszaki szemlélettel mire is érdemes odafigyelni?
Benzines autónál például a megfelelő minőségű üzemanyag használata létfontosságú, hiszen a megfelelő égés eléréséhez ez nélkülözhetetlen. Emellett a gyertyacserére is szükséges megfelelő időközönként pénzt és energiát szánni, ami manapság egyre ritkábban aktuális, mivel az elmúlt években gyártott autóknál a gyertyák hosszabb ideig bírják az igénybevételt. De ez nem jelenti azt, hogy a végtelenségig el lehet húzni ezt a cserét, körülbelül 50- maximum 60 ezer kiló métert bírnak a mai gyertyák, ami elég jónak bizonyul ahhoz képest, ami akár csak 10 évvel ezelőtt volt jellemző. Ami pedig még figyelmet igényel, az a gyújtótrafó, ami a felmelegedés hatására gyengül és romlik az állapota, de a levegőszűrő folyamatos cseréje is javítja a gépjármű fogyasztását. A szakértő szerint a megfelelő benzinkút megtalálása is létfontosságú, hiszen tapasztalhatjuk, hogy nem minden kúton adnak ugyanolyan minőséggel rendelkező üzemanyagot. Ha pedig megleljük a számunkra megfelelő áron kínált, jó minőségű benzint árusító kutat, lehetőség szerint mindig ott tankoljunk, ha azt szeretnénk, hogy gépjárművünk mindig a tőle várható legjobbat biztosítsa számunkra az utakon. És persze az autógumikra is mindig oda kell figyelni, pontosabban a guminyomásra, hiszen ha az alacsony, akkor az is növelni tudja a fogyasztást, éppen ezért az autókkal foglalkozó vállalatok mindig 3 tizeddel magasabb keréknyomást alkalmaznak a kerekeknél.
És mi a helyzet a chiptuninggal? Papp László szerint ez sem jó megoldás a költségek csökkentésére, hiszen üzemanyag többletre van szükségük ahhoz, hogy javítani tudják a teljesítmény. A sokak által használt tetőcsomagtartó pedig növeli a légellenállást, ami ugyancsak nem segít pénztárcánk tartalmának megóvásában. Viszont, bár még nem esküsznek rá a szakemberek, de léteznek olyan adalékanyagok, amiket a motor tiszta működéséért használnak. De, hogy melyik hatásosabb és melyik kevésbé, ahhoz laboratóriumi tesztek és vizsgálatok szükségesek és az sem mindegy, hogy mit mivel kever az ember.

Tehát néhány dologra érdemes odafigyelni, ha havi szinten kevesebb pénzt szeretnénk üzemanyagra költeni, de célszerű mindig több forrásból is információt gyűjteni, mielőtt döntést hozzunk. Legyünk jól informáltak és akkor biztos ártás helyett használni tudunk úgy autónknak, mint magunk számára.

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!