Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha tél, akkor téli, ha nyár, akkor nyári abroncs
Vagy mégsem? Az alapvető különbségeket tudjuk, miszerint a téli gumi sűrűbben és mélyebben bordázott, hogy jobban tapadjon, kevésbé csússzon, és nemcsak mintázata, de anyagösszetétele is a zord körülményekhez mérten tesztelt. A méretekben sincs különbség, hiszen mind a téli, mind a nyári gumi méretét maga a felni mérete határozza meg. A szélessége (pl. 195 vagy épp 175) és a gumi oldalfalának magassága % arányban mérve, melyet a perjel utáni szám jelez a gumiméretben (195/70). 
 

Érdekesség lehet azonban, hogy egy téli gumi minimum 25%-kal több lamellát tartalmaz, mint egy átlagos nyári típus, és a gumi anyaga is más adalékokat hordoz. Az abroncs gyártók az általuk tesztelt, fejlesztett és használt pontos összetételek titkát természetesen nem fogják fölfedni, ám a téli gumikon rendszerint feltüntetik a ’+Silica’ feliratot, ami szintén egyfajta adalékanyag, arra szolgál, hogy az abroncs ne keményedjen be a mínuszokban sem. 
 
Hőmérséklet tekintetében +7 fok a vízválasztó, ez alatt ugyanis a keményebb, simább felületű nyári gumi rideggé válik, csúszkál és bizonytalanabbul viselkedik az úton. Az innováció kényelmi, egyszerűsítési szempontjai a gumigyártás területét sem kerülték el, és megjelent a piacon a 4 évszakos gumi abroncs. Ez a korántsem új keletű típus köztes tulajdonságokkal rendelkezik, alap elgondolása az volt, hogy költséghatékony, idő- és helytakarékos legyen, hiszen az autó az év bármely szakában ugyanazokkal a gumikkal fut. A 21. század meglehetősen szélsőséges időjárása, a sebesség és az utak minősége azonban külön téli, külön nyári gumik használatát kívánja meg inkább. Vannak persze érvek és ellenérvek, ezekről majd legközelebb. 
 
 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!