Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autózás zöld szemlélettel

 

Most itt a lehetőség azok számára, akiknek bár nem telik elektromos autóra, hogy vezetés közben vigyázzanak a környezetükre, mégis gondolnának gyermekeik jövőjére és a természet megóvására.


Az internet most egy olyan megoldást biztosít az autósofőrök és az utazni vágyók számára, ami mindkét fél igényeinek megfelelnek és kényelmes, valamint költséghatékony utazást biztosít számukra. Az AutoHop olyan ingyenesen elérhető, közös felületet biztosít a felek számára, melynek célja a telekocsizás biztosítása. A telekocsizás azt jelenti, hogy többen utaznak egy autóval, miközben a költségeket megosztják egymás között. Ezt a fajta utazási megoldást sokan ismerhetik, hiszen így szokás közeli ismerősök, barátok között is egy vidéki kiruccanás alkalmával is. Az AutoHop viszont ismeretlen emberek számára biztosítja a közös utazás ezen formáját, hiszen könnyedén és gyorsan találhatnak egymásra sofőrök és utasok, ha az úti cél azonos. Ez az új felület tájékoztatást nyújt az úti célokról, autósokról és utazni vágyókról, így biztosítva mind a két fél számára biztonságot és garanciát a kellemes és zökkenőmentes utazás tekintetében.


De ez miért éri meg az autósoknak?
Ha egy sofőr vállalja a jelentkező utasok szállítását egyik helyről a másikra, akkor azáltal, hogy nem üresjáratként utazik, a mai benzinárak mellett igen sok pénzt is megspórolhat, hiszen a költségek megoszlanak. Emellett lehetősége nyílik kapcsolatépítésre, új emberek, kultúrák és szokások megismerésére is.


Az AutoHop előnyei az utasok számára:
Egyszerűen, távolsági buszra vagy vonatra való várakozás nélkül, olcsón juthat el a célállomásra, miközben a kényelem is adott.


Az AutoHop- nak csupán 6 aranyszabálya van, melynek betartása mindkét fél számára kötelező.:


1. A sofőrt rugalmasságra és empátiára kérik a találkozási pont megbeszélését tekintve, és legyen figyelmes, hiszen gyalog nehezebb a találkozóhelyre való eljutás. Az utasok részéről viszont pontosságot kérnek, hogy a sofőrnek ne kelljen sok időt eltöltenie a várakozással.
 

2. Emellett kényelem és tisztaság biztosítására kérik a sofőröket, hogy utasaik jól érezzék magukat a közös utazás közben. Viszont a csatlakozókat a tisztaság megtartására, valamint a sofőr egyéb, erre vonatkozó kérésének teljesítésére szólítják fel és kérik őket, hogy ha maguk számára gondoskodnak ételről és italról, gondoljanak a sofőrjükre is.
 

3. Kérik az autótulajdonosokat, hogy ha a megbeszéltekhez képes időpontbeli vagy a helyszínt érintő változás történik, arról időben értesítsék leendő utasaikat is és ugyanez vonatkozik az utasokra is.
 

4. Megkérik a sofőröket, hogy alapos felkészültséggel, a KRESZ szabályainak megfelelően vezessenek, és előre szóljanak az esetleges kitérőkről, illetve az érintendő pihenőhelyekről. Az utasokat pedig kérik, hogy a megbeszélt összeg, utazási díj elő legyen készítve, hogy a közös út végeztével egyből tudjanak fizetni.
 

5. A biztonság mindkét fél számára talán a legfontosabb szempont. Éppen ezért kérik a résztvevőket, hogy ha utasként nem az várja a sofőrt, vagy sofőrként nem az venné fel az utazókat a találkozóhelyen, aki az előzetes megbeszélésekben résztvevő volt, akkor inkább halasszák el a közös utazást.
 

6. A lista utolsó szabályaként a pontos értékelés szerepel, vagyis mindkét felet kérik, hogy az utazás végeztével írjanak pár sort útitársaikról és az utazás körülményeiről. Ezzel adnak tájékoztatást a leendő résztvevőknek és hozzák meg a kedvüket a még bizonytalan utazni vágyóknak.

Végezetül pedig, az utazás költségeit az AutoHop vezetői átlagos 14 Ft/km-ben állapították meg, melytől kis mértékben, lefelé vagy felfelé, eltérhetnek az utazás résztvevői.


Így válik gazdaságossá és érdekessé az utazás mindenki számára, miközben a kevesebb autó használata által, a természet megóvására is nagyobb figyelmet fordítanak.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!