Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mit tegyünk a túlmelegedett motorral?

A motorral kapcsolatos bármilyen rendellenesség, függetlenül attól, hogy látszólag jelentéktelen, mindig azonnali figyelmet igényel, mivel drága javításokhoz vagy tartós károkhoz vezethet, mint például a motor túlmelegedése.

Annak ismerete, hogy mit kell tenni, amikor az autó motorja túlmelegszik, minden autótulajdonosnak tudnia kell. 

A motor túlmelegedésének két fő oka lehet, a forró időjárás és az autó életkora. A mai autókat kifinomult hűtőrendszerrel, többhőérzékelővel és számítógépes vezérlésű elektromos ventilátorokkal gyártanak. A motor túlmelegedése kevésbé valószínű a modern autókban, mint a régebbi modellekben, azonban még mindig előfordulhat például, ha egy rendkívül forró napon beragadunk egy szép hosszú forgalmi dugóba. 

Túlmelegedett motorral vezetni soha nem jó dolog, függetlenül a jármű korától. Ha az autó motorja rendszeresen túlmelegszik, valószínűleg egy nagyobb probléma jelzésére utal.

Mi az oka a motor túlmelegedésének

Számos oka lehet, hogy az autó túlmelegszik, de alapvetően a jármű hűtőrendszerének olyan problémája okozza, amely nem engedi, hogy a hő elhagyja a motorteret. Ennek oka gyakran a motor hűtőrendszerében vagy más alkatrészekben lévő szivárgás, vagy elzáródás lehet.

Az olyan alkatrészek, mint a gumitömlők, tömítések és vízszivattyúk, rendszeresen kopásnak vannak kitéve, ezért könnyen szivároghatnak. Ezenkívül bizonyos vezetési körülmények, például kánikula, vagy forgalmi dugó, jelentősen megterhelhetik a hűtőrendszert, és meghibásodást okozhatnak. 

Mi a teendő, ha az autó motorja túlmelegedik?

Sürgősen fel kell keresni egy autószervizt!

Előfordulhat, azonban több kilométert kell megtenni, ahhoz, hogy elérjük a legközelebbi autószervizt. A probléma forrásától függetlenül a motor túlmelegedése komoly, akár állandó jellegű károkat okozhat.

Ne vezessünk az autóval több kilométert, hívjunk autószerelőt vagy vontassuk el az autót a legközelebbi autószervizbe a motor további károsodásának elkerülése érdekében. 

Mint a legtöbb autóval kapcsolatos kérdésnél, a megfelelő és rendszeres karbantartás kulcsfontosságú. 

A motor károsodásának esélyének minimalizálása érdekében ezt a problémát az autónk rendszeres karbantartásával elkerülhetjük. 

Az autószerelő mindig ellenőrizi az autó hűtőfolyadék- és olajszintjét, a ventilátorokat, a termosztátot és a hűtőrendszer többi részét.

 

 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!