Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autóvásárlás megtervezése

 

Mire is érdemes odafigyelnie annak, aki autóvásárlásba szeretne belefogni? Mik azok a szempontok, amiket végig kell venni, ha egy használt autót szeretnénk megvenni, és döntésünket nem szeretnénk megbánni?

Először is, azt kell eldönteni, hogy évente mennyit szeretnénk használni az autót, vagyis mennyi lenne az éves futásteljesítménye. Ez által el lehet dönteni hogy a benzines vagy a dízel autó lenne számunkra megfelelőbb. A szakemberek az évi minimum 40 ezer kilométer megtétele esetén ajánlják a dízeles jármű vásárlását, ha ennél kevesebbet használnánk az autót, akkor csakis a benzines, illetve az LPG átalakítású kocsik jöhetnek szóba, melyek fogyasztása és szervizelése is költséghatékonyabb.

Emellett át kell gondolni, hogy általában hány főt szállítana az autó, ami a kocsi méretét határozza meg. Ha csak öt fő lenne a maximum, akkor egyértelmű, hogy mi mellett kell dönteni, de ha hat, hét vagy annál több személy venné használatba a kocsi szolgáltatását, akkor szóba jöhet a hét személyes egyterű gépjármű, de ilyen esetben érdemes jobban utána nézni, hogy valódi hét személyes járműről van –e szó. Ennek oka, hogy sok modellnél csak szűkösen fér el benne hét ember, de ami csak gyerek utasok esetében nem zavaró.

Következő témakör az autó ajtajainak száma, hiszen választhatunk három és öt ajtós változatot is. A kérdés csupán az, hogy leginkább egy, maximum két ember használná napi szinten a kocsit, vagy az esetek többségében kettőnél több személy utazna az autóban. Hiszen ha többen, akkor problémás lehet az állandó hátra, illetve előre mászás az utazás végén és a gyerekek szállítása sem egyszerű egy három ajtós gépjármű hátsó ülésén, de igaz, megoldható.

Sőt, arra is érdemes gondolni, hogy milyen gyakorisággal szeretnénk nagyobb csomagot szállítani autónkban, hiszen aszerint lehet kombi vagy egyterű kocsi mellett is dönteni, de ha nincsenek nagy szállítási tervei,akkor elég egy sima ferdehátú vagy szedán gépjármű is.

Nem szabad elfelejteni, hogy egy gépjármű vásárlása esetén nem csak a kocsi vételi árát kell kifizetnie a vevőnek, hanem az átírás költségeit is, arról nem is beszélve, hogy érdemes a kocsi használatba vétele előtt kicserélni a kopó alkatrészeket is. Ezek közé tartozik az ékszíj és a vezérlőmű, a szénkefék és az izzók, valamint a csapágyak is folyamatos kopásnak vannak kitéve. Ezek mindösszesen 200.000 forintot is kitesznek, így a félre tett pénzünkből ezt az összeget érdemes eltenni és a maradékot szánni az autó megvásárlására.

Ami még szempont szokott lenni a döntésben, az, az, hogy milyen extrákkal rendelkezik az adott gépjármű? Ami a fontosabb, sokak számára lényegesnek mondható kiegészítők közé sorolható a központi zár, az elektromos ablakemelő és tükör, valamint a szervokormány. Az ülésfűtés, az aktív biztonság, mint például az ABS, a passzív biztonság, mint a légzsákok, valamint a tempomat már az opcionálisan javasolt extrák között vannak számon tartva.

Ami még számottevő tényező szokott lenni, az, az autó életkora, ami által eldönthetjük, hogy fiatalabb vagy idősebb kocsira vágyunk, ami a felszereltség különbségeket is jelent. Az viszont nem biztos, hogy rosszat jelent, ha egy idősebb de megbízható autót választunk, amire előző tulajdonos nagyon vigyázott. Mint ahogy az sem feltétlen jó, ha egy néhány éves gépkocsit választunk, ha arról tudjuk, hogy sportosan és nem nagy figyelemmel vezette az eladó.

Legyünk figyelmesek és célszerű a vásárlás előtt egy szakemberrel is megnézetni a kiválasztott autót.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!