Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Traffipax, mint a közúti sebességmérő műszer

Manapság minden közúti sebességmérő műszert traffipaxnak neveznek az emberek hazánkban, de mi ennek az oka, az elnevezés eredete?

A 1980-as, illetve az 1990-es évek során legyártott sebességmérő műszerek készítő és forgalmazó vállalat Traffipax nevet viselte, ami annyira beépült a köztudatba, hogy a későbbiek folyamán is ezen műszerek összefoglaló nevévé vált, attól függetlenül, hogy melyik cég gyártotta. Manapság már a radar, illetve lézertechnikára épül a sebességmérő műszerek ipara, melyek hitelesítését és szervízelését minden évben szükséges elvégezni.

A közúti sebességmérő műszerek számos típusát alkalmazzák napjainkban a rend őrei, melyek közül az első fajtához tartoznak a radarok, melyek a helymeghatározást elektromágneses hullámokat használva oldják meg és számos frekvencián működnek. Ezen frekvenciák lehetnek az X1, a KU, a K, valamint a KA sáv, melyek közül jelenleg a legelterjedtebb a KA és 34,3 GHz-en működik.

A 2015. év végével használatba állított TrafficSpot elnevezést viselő intelligens közúti kamerahálózat lézerszenzorral és rendszámtábla felismerő rendszerrel van felszerelve, illetve az egyik legintelligensebb közúti sebességmérő műszernek tartják. Ennek oka, hogy nem csak sebességmérésére alkalmas, hanem minden észlelt adatot elraktároz az autókról, melyek ezáltal számos szabálysértés észlelésére és felmérésére, valamint kielemzésére is alkalmas.

A lézeres közúti sebességmérő műszerek a 90-es évek közepén jelentek meg hazánkban és a közeledő autó sebességét a sebességváltozásából számítja ki. A radarokhoz képest nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek a lézeres műszerek, és annak köszönhetően, hogy mobil eszközről van szó, különálló hordozórendszerre sincs szükség a használatukhoz. Felszerelhetőek autóba az anyósülés fejtámlájának helyére vagy kültérre telepítve egy háromlábú állványra helyezve. Hazánkban a sebességmérésére és egyéb szabálytalanságok megfigyelésére használt berendezések közül ezek a legelterjedtebb közúti sebességmérő műszerek.

 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!