Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az első belső égésű motor

Az elsőkre mindig emlékszünk. Keressünk mi is elsőket, nézzünk körbe, fedezzük fel a nagyvilágban a közlekedéshez és a járművekhez kapcsolódó érdekességeket, a gyártásban, a technológiában és az innovációban! 

Joseph Nicéphore Niépce francia feltaláló Claude bátyjával feltalálták a világ első belső égésű motorját. Először robbanóport használtak, amely egy növény spórájából, a lycopodiumból (korpafűmag) állt, majd gyantával kevert faszenet használták. 
1806-ban belső égésű motorjukról szóló találmányuk leiratát beadják a Tudományos Akadémia bizottságának, amelynek feladata a találmány vizsgálata.
 

A vizsgálat eredménye: 
Jelentés L. Carnot és CL Berthollet a december 15, 1806
„A biztosok tehát úgy vélik, hogy Pyréolophore néven javasolta gép ötletes, nagyon érdekes lehet fizikai és gazdasági eredményei alapján, és megérdemli az osztály jóváhagyását. "
 
1807. július 20-án Napóleon tízéves szabadalmat biztosított nekik az általuk feltalált korpafűmag üzemanyaggal működő belső égésű motorra.
A testvérek nem tétlenkedtek, foglalkoztak még a hidraulikus szivattyú szerkesztésével és a kontinentális blokád miatt hiánycikknek számító festék gyártásával is.
 
A fivérektől függetlenül 1807-ben François Isaac de Rivaz  svájci mérnök  elkészítette a de Rivaz motort, ami már egy hidrogén üzemű belső égésű motor volt.
 
Mivel az két időpont szinte megegyezik egymással, ezért osszuk meg az első helyet. 
- A Niepce testvérek találmánya a Pyréolophore volt az első belső égésű motor,  amely a folyásiránnyal szemben képes volt egy csónak meghajtására 
- de Riaz találmánya volt az első belső égésű motor, amit 1808-ban először alkalmaztak autóban.
 
Niepce elsőségét a fényképezés tekintetében nem kell megosztani 1826-ban ő készítette el a világ első tartós fotója, amely a háza ablakából örökítette meg a kilátást. 
 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!