Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az elektromos járművek a jövő, de vajon mi a múltjuk? (5. rész)

Az előző rész befejezéséhez még mindenképpen meg kell említenünk egy igen fontos szereplőt, aki bár nem lett kiemelkedően sikeres, mégis fontos szerepet tölt be a mai elektromos autókhoz vezető úton.


Ezt a kis helyi próbálkozást nem más, mint a Fuji Precision Industries japán autógyártó cég csinálta, méghozzá 1947-ben. Az ő általuk megkonstruált és piacra is dobott elektromos autó egy 4,5 lóerős típus, a Tama. Valójában semmilyen szempontból nem számított úttörőnek, mégis figyelmet kell neki szentelnünk, ugyanis ez volt az első olyan elektromos jármű, amelyet ugyan azon okból alkottak meg, ami miatt ma is az elektromos autók felé veszi az irányt a gépjárműipar, mégpedig a fosszilis energiahordozókkal történő spórolás érdekéből.


1951-2000 az újra-felvirágzás kora

 A klímaváltozással járó, egyre növekvő környezetszennyezés és a rendkívüli módon emelkedő olajárak, húszadik század második felében újra az elektromos járművek felé terelte az autógyártók és a közvélemény figyelmét.

1966-ban úttörő kezdeményezésre került sor a benzinfaló autók hazájában, az Egyesült Államokban: a kongresszus olyan szabályozásra adta áldását, amely az elektromos autókat a légszennyezés elleni küzdelem egyik hatásos eszközeként nevesíti.

1966: Az Egyesült Államokban, az addigi benzines járművek őshazájában a kongresszus megszavazott egy szabályozást, melyben az elektromos járművek, mint hatásos eszköz a légszennyezés csökkentésére, jelennek meg. Ez az úttörő kezdeményezés követendő példa az egész világ számára.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!