Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Autópálya matrica vagy megyei útdíj?

 

Új útdíj rendszer látott napvilágot és lépett érvénybe 2015.január elsejétől, melyen azóta persze kisebb változtatásokat hajtottak végre, de a lényeg ugyanaz.

Vagyis, bárki, aki saját lakóhelye megyéjének határait négykerekű járművével el szeretné hagyni, annak külön fizetési kötelezettségekkel kell számolnia. Az eddig is használt 10 napos, havi vagy épp éves autópálya matricák, melyek vásárlását utazásunk időtartamának hossza határozott meg, a mai napig is igénybe vehetőek. Ettől függetlenül, ha valaki éppen a Balatonra szeretne leruccanni, vagy csupán Lőrincről Vecsésre szeretne átautózni, hogy elintézze ügyes-bajos dolgait, annak külön megyei matricát kell vennie, ami éves szinten 5000 forintot jelent. Persze ez az összeg az öt főt szállító gépjárművekre vonatkozik, ha valaki tíz főt szállító autóról vagy haszongépjárműről van szó, akkor az összeg felugrik 10.000 forintra. Buszok esetében pedig 20.000 forint az utak használati díja, ami a vételnapjától számított egy évig érvényes.

Ha valaki még januárban nem vette meg a számára szükséges megyei matricát, annak az állam nem postázza ki a 14.875 forintos büntetést, viszont a matrica utólagos vásárlása mellett számolnia kell 1470 forintos eljárási díjjal. Ez a türelmi idő viszont február 1-től már nincs érvényben, akkor már matrica hiányában, mindenki büntetés fizetése mellett autózhat megyehatárokon keresztül. Emellett fontos tudni, hogy a megyei matrica vásárlása autópálya matrica vételével nem váltható ki.

Megyei matrica vásárlása számos ponton és benzinkúton megejthető, ilyen például a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatai, a MOL, a Shell és az Agip töltőállomások is, ezek mellett február 1-től már SMS-en keresztül is megtörténhet a vásárlás.

Ha viszont valaki szeretné fizetés nélkül megúszni az országon belüli autókázást, annak sok sikert kívánunk a fizetős útszakaszok elkerülését magában foglaló „autós kalandjátékhoz”, amiben megannyi logisztikai és tervező feladat várja a „játékost”, ami miatt érdemes inkább az egyszerűbb megoldást választani és venni egy éves megyei matricát.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!