Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Önvezető autók

Az önvezető autók kifejlesztése és elterjedése a cél, ami felé a jelenlegi autóipar halad. Természetesen mire az utakon többségében ilyen autók fognak közlekedni, jó pár évnek el kell telnie, tekintve, hogy egyelőre több kérdés is felmerül ezeknek a járműveknek a fejlesztésével és használatával kapcsolatban. 

 A világ vezető gyártói milliárdokat költenek az önvezető autók létrehozására, legismertebb közülük a Tesla, Audi vagy a Nissan. Az általuk végzett kutatás fejlesztésnek már vannak eredményei, de még nem értek célba. Mi is a végső cél? Egy olyan autó megalkotása, amibe a sofőrnek csak be kell ülni, beírni az úticélt, majd kényelmesen hátra dőlni, olvasni, aludni, játszani. A legvégső állapotban már se kormány, se pedálok nem lesznek, hiszen az autó teljesen magától fogja háztól házig szállítani az utasokat. De a végcélig még sok köztes megoldás megjelenése várható, hiszen egy ilyen technológia esetében állandóan tesztelni kell az újításokat, és javítani a tesztelés során felmerülő problémákat. 

 Jelenleg az önvezető autókban még megtalálható a kormány és a pedálok is, és egy olyan gomb, amivel a vezető azonnal át tudja venni az irányítást az autó fölött. Az önvezető autók elterjedését a kifejlesztésén kívül jelenleg a szabályok sem teszik lehetővé, ugyanis semmilyen országban nem közlekedhetnek kormány nélküli járművek az utakon. Ha egyszer elkészül az első önvezető autó, a szabályozó szerveknek komoly változtatásokat kell hozniuk a közlekedésbiztonság terén, hogy teret kaphassanak ezek a járművek. Gondoljunk csak bele, mi történik egy esetleges baleset okozásakor. Ki a hibás? A vezető, a gyártó, a másik fél? Ezeket a kérdéseket fel kell tenni, mert ezek megválaszolásával, vagy csak egy gondolatmenet elindításával kerülhetünk közelebb a problémák megoldásához. 
 
Annyi biztos, hogy érdemes figyelemmel követni a legfrissebb híreket az önvezető autókkal kapcsolatban, hogy legalább mi emberek is elkezdjünk hozzászokni egy ilyen lehetséges közlekedési módhoz. Mert valljuk be, a legtöbb embernek még kicsit futurisztikusnak tűnik a teljesen önvezető autók ötlete. 
 
 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 312-1212

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!