Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Miért fontos az autógumik cseréje?

 

Ahhoz, hogy megértsük, miért fontos az autógumik cseréje a téli hónapok hidege közeledtével, illetve azok elteltével, ahhoz tudnunk kell a két abroncs közötti, néhány alapvető különbségről is.

Ezek közül az egyik, hogy más és más a két gumi anyagának keveréke. Míg a nyári gumi merevebb anyagának összetétele miatt, addig a téli gumi lágyabb, rugalmasabb és jobban kenődik az aszfalton használat közben az anyagába kevert szilikátnak köszönhetően. A nyári abroncs anyaga ezzel ellentétesebb, keményebb és téli hidegidőben merevvé válnak és így nem képesek megfelelő módon deformálódni az úttesten. Viszont a téli hideg elmúlásával muszáj az abroncsok visszacserélése is, hiszen meleg időben hamarabb le is tud kopni a téli gumik futófelülete.
 

A másik jelentős különbség a két abroncs között a szélességük. Miszerint a téli gumi keskenyebb a nyárinál, és így kisebb felületen oszlik meg az gépjármű súlya, viszont ezáltal nő alatta a nyomás. Miáltal pedig nagyobb a két felületet összenyomó erő, a forgatónyomaték is jobban tud érvényesülni.
 

A harmadik különbség, amit meg kell említeni, az a gumik magassága között lelhető fel. Vagyis a téli abroncs magasabb a nyári guminál, így a gumi súlypontja is magasabban lesz. Sajnos ezáltal romlik az autó stabilitása vezetés közben, de annak köszönhetően, hogy lassabban haladunk autónkkal télen nem okoz ez sem problémát.
 

Az utolsó említésre méltó különbség a két gumiabroncs között, azok mintázatában rejlik. A téli gumi tapintásra durvább és speciálisan kiképzett mintázattal rendelkezik, vagyis lamellák borítják a gumi felszínét. Ennek köszönhetően jobban tud tapadni az aszfalthoz, mivel könnyebben elkaparja maga alól az úttesten található havat, valamint hatásos fékezést és jó vonóerőt biztosít az autó számára.
 

Ezen okok miatt célszerű téli közeledtével +7oC napi átlaghőmérséklet esetén lecserélni az autó abroncsait téli gumira és március környékén, hőmérséklet emelkedésekor szakember segítségével visszaszereltetni a nyári gumikat autónkra.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!