Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jön a jó idő, motorra fel!

 

Beköszöntött végre a március, egyre feljebb csúszik a hőmérő higanyszála és a motorosok nyergelhetik kétkerekű paripáikat. Jöhetnek a motoros túrák, a hétvégi kirándulások és országjáró körutak sebes járművek hátán.


Persze vannak olyan vadmotorosok, akiket a hideg, a rosszabb látási viszonyok, valamint a hosszabb féktávolság és ezek által a veszélyesebb közlekedés sem tántorított el motoruk társaságától, és különféle praktikákat bevetve húzták ki a telet motoruk autóra váltása vagy BKV-zás nélkül. Első fontos dolog a réteges és mindent átfogó öltözködés, mely több mindnet is magába foglal. Leginkább arra kell figyelni, hogy öltözetünk megtartsa a test hőmérsékletét, vagyis termo ruhára van szükség, illetve a párásabb, ködös levegő, eső és hó okozta kellemetlenségek elkerülések végett szükséges, hogy vízhatlan is legyen a motoros öltözete.


Elsőként a nyak és fej védelme a fontos, éppen ezért szoktak maszkot, arc és nyakvédőt hordani a bukósisak alatt. Ezeket általában elasztikus anyagból készítik, így felveszi tulajdonosuk fejformáját, rásimul arra és egyben védi is.
 

A következő elem a vesevédő, mely megfelelő tartást és hő megtartást biztosít viselője számára. Mindemellett gondoskodni kell megfelelő alsó ruházatról is, mely az egész testet befedi. Ez is elasztikus, testhez simuló anyagból készült öltözet, ami meglepő módon beváltja a hozzá fűzött reményeket.
 

Azáltal pedig, hogy a hidegben a végtagok hűlnek ki leggyorsabban, azok védelme is elkerülhetetlen. Éppen ezért szoktak kézvédőt szerelni a motorokra, aminek anyaga nem ereszti át a szelet és védi a kézfejet, illetve az alkart a hidegtől és az elgémberedéstől. Mindemellett persze nélkülözhetetlen egy jó kesztyű viselete is.
 

A motoros öltözeten kívül lehet kapni fűthető markolatokat is, valamint a motor elektronikus rendszerére köthető, és azáltal fűthető kesztyűk és mellények is fellelhetőek a piacon.
 

Mindemellett ami nagyon fontos a téli motorozás kapcsán az a fokozott figyelem és óvatosság, ami nélkül lehet bármilyen jó védőöltözetünk, de a bajtól és balesettől nem véd meg. Jó motorzást kívánunk!
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!