Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hogyan spóroljunk a mai benzin árak mellett

 

Hogyan spóroljunk a mai benzin árak mellett?

Manapság napról-napra, hétről –hétre növekszik a benzin és a gázolaj ára, így az autó tulajdonosoknak muszáj pénztárcájuk védelmében, különféle praktikákhoz folyamodni.

 

 

Mindemellett érdemes odafigyelni a káros anyag kibocsátásra is, ami az autó fogyasztásának csökkentésével érhető el. Ez pedig úgy jótékonyan hat a környezetünkre és a megtakarításainkra egyaránt. A legegyszerűbb, ha környezetbarát autómodellt választunk új gépjármű vásárlása esetén, de ha csak változtatunk vezetési stílusunkon, máris sokat teszünk a kevesebb benzinfogyasztás érdekében.


A Vezetéstechnikai Centrum, mely a Hungaroringen található, és évek óta indít, úgy nevezett eco-kurzust, ahol a résztvevőket üzemanyag takarékos vezetésre tanítják és szoktatják át. Az origo csapata vállalakozott a kurzuson való részvételre egy Huindai i30 társaságában. Az eredmények magukért beszélnek… Sportos vezetési stílus folytatása közben az autó fogyasztása nem ment 10 liter/100 km alá. De a kurzuson tanultak alkalmazásával akár a felére is lecsökkenhet a fogyasztás, mindez azonos útviszonyok és a sebesség csekély csökkentése mellett. Ha például finomabban történik a gázadás, vagy ha a motorféket gyakrabban használja a sofőr, máris litereket lehet spórolni általuk. De ugyanígy növelhető vagy épp csökkenthető a fogyasztás a többletsúly fel, illetve lepakolásával, vagy ha egy nem használt tetőcsomagtartót leszereljük a következő használat idejéig. Sőt, ha feleslegesen használjuk a légkondicionáló berendezést, azzal is növeljük az autónk fogyasztását.

Íme, néhány példa arra, mennyit jelent, ha jobban odafigyelünk gépjárművünk használatára és egyszerre védjük környezetünket és spórolhatunk a jelenlegi benzinárak mellett.
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!