Érdekes cikkek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eljött a 2014-es foci VB ideje


Úgy ahogy az autók, úgy a sportok kedvelői is inkább a férfiak, mint a nők, de jelenleg nő és férfi, gyerek és felnőtt, egyaránt a televízió képernyője előtt várja estéről estére az események alakulását.


2014. június 12-ével elkezdődött a labdarúgó világbajnokság, melyen 32 ország válogatottja méri össze tudást, ügyességét és gyorsaságát. Az idén Brazília ad otthont ennek a rangos eseménynek, így a nyitó mérkőzés Sao Paolo-ban zajlik le és a döntő Rio de Janeiro híres, Maracana Stadionjában lesz látható. Anno, a FIFA által ki lett jelölve Dél- Amerika kontinense, de mivel csak Brazília jelentkezett a sorsoláson, hogy rendező ország lehessen, így egyértelmű lett a választás és 1950- után, újra ebben a fantasztikus országban rendezik meg a VB-t. Az összecsapások 12 városban zajlanak, mely között szerepel Brazíliaváros, Porto Alegre, Curitiba, Natal, Belo Horizonte, Cuiabá és Recife, sőt Salvador da Bahia, Fortaleza és Manaus is. A résztvevő országok kiválasztása pedig kontinensenként voltak meghatározva, vagyis Európából 13 ország csapata kerülhetett be, Ázsiából 5, Afrikából 5, Észak-, és Közép- Amerikából 4 válogatott játszhat és Dél- Amerikát 5 csapat képviselheti ezen a rangos eseményen.

A sportrendezvény legújabb emblémáját 2010-ben mutatták be, mely Brazília zászlajának színeit mutatja be, és kezek által, a győztes csapatnak járó díjat formázza meg. A torna kabalájának az országra nagyon jellemző állatot választották, ami egy háromöves tatu és Fuleco névre keresztelték. A foci VB megválasztott hangszere a caxirola lett, míg a labda Brazuca nevet viseli.

A játékvezetőket Massimo Busacca választotta ki, aki a FIFA játékvezető bizottságának vezetője, és a döntése szerint mind a 32 országból választott egy-egy játékvezetőt. Kilenc játékvezető Európából, négyen Ázsiából, Afrikából pedig hárman lettek kiválasztva. Észak- Amerikát egy, míg Közép- Amerikát 2 és Dél- Amerikát öten, valamint Óceániát egy fő képviselheti a pályán, ebben a megtisztelő pozícióban.

A labdarúgó VB újdonsága, a már több ízben tesztelt gólbíró- technológia, ami az ismétlődő szellemgólok kiszűrését szolgálja. De emellett érdekességnek számít a szabadrúgás- spray is, amit a játékvezető használhat az előírt 10 yardos távolságot kiszámítva, segítségképpen húzhat egy vonalat vele, mely mögé sorakozhatnak fel a védekező csapat tagjai. A különlegessége, hogy természetet nem károsító eszközről van szó, mivel 1-2 perc eltelte alatt teljesen eltűnik és nincs semmilyen utóhatása.

A világbajnokság július 13-ig tart, mikor is átveheti a trófeát a győztes csapat.
Minden, a VB-re kijutott csapatnak gratulálunk eddigi teljesítményükért és drukkolunk az elkövetkezendő egy hónapban is!
 

 
 
Az autójavítást 10. kerületi műhelyünkben végezzük...tovább
Autószervizünk futómű beállítással is foglalkozik...tovább
Új gumi árak telefonon, NAPI AKCIÓK! Többszáz darabos...tovább
A Karai Autószerviz munkatársai sok éves tapasztalattal rendelkeznek...tovább
A Karai Autószerviz szolgáltatásai közé tartozik...tovább
supported by neuweb.euKARAI AUTÓSZERVIZ
+36 (1) 26-21-299
+36 (30) 91-44-000

Ön tudja mikor esedékes gépjárműve műszaki vizsgája?
Nézze meg!
Vállaljuk minden típusú gépjármű SOS műszaki vizsgáztatását!